Van Gaal: "Ajax is al bijna geen topclub meer"

Ger
18 april 2009, 16:07   Bijgewerkt: 18 april 2009, 16:28

Louis van Gaal acht een terugkeer naar zijn jeugdliefde Ajax uitgesloten. De ervaren coach zit goed op zijn plek bij AZ, waarmee hij zaterdagavond tegen Vitesse kampioen van Nederland hoopt te worden.

"Ik ga niet naar een andere Nederlandse club, dat heb ik Dirk (Scheringa, voorzitter, red.) beloofd. Ik ga alleen nog naar clubs van een bepaald kaliber en dat is Ajax niet meer. Dat waren ze wel, maar nu is Ajax al bijna geen topclub meer", zegt Van Gaal, die in Alkmaar nog een contract heeft tot medio 2010, tegen de GPD.

De vraag of AZ inmiddels Ajax heeft verdrongen in zijn hart, vindt de oefenmeester niet relevant. "Ik ben geboren in Amsterdam, dat zal altijd een rol blijven spelen, ik heb bij Ajax gespeeld, ik ben er trainer geweest. Dus dat is een vraag die heel moeilijk te beantwoorden is. Maar ik heb bij AZ fantastisch gewerkt en dat is voor mij ook belangrijk."

Van Gaal wil in de toekomst zelf wel meedenken over zijn opvolging bij AZ. "Als ze me dat vragen, doe ik dat. Maar het is niet zo gemakkelijk hoor, om mij op te volgen." De coach is niet bang dat spelers na zijn vertrek ook massaal uitvliegen. "Nee, dat is onzin. Dan zou ik ook niet dood kunnen gaan. Bovendien: ik heb hier vorig seizoen ook supporters horen roepen 'Van Gaal rot op'."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen