Groep E: goal Babel niet genoeg voor Liverpool

4 november 2009, 22:39   Bijgewerkt: 4 november 2009, 23:13

Liverpool gaat de volgende ronde van de Champions League vrijwel zeker niet halen. De Engelsen moesten woensdag winnen van Olympique Lyon om zicht te houden op de tweede plaats, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Ryan Babel leek uit te groeien tot held van Liverpool. Hij maakte in de 83ste minuut op prachtige wijze de cruciale 0-1 voor de Engelsen, door de bal vanaf twintig meter in de kruising te jagen. De winst leek binnen, maar in de laatste minuut verpestte Lisandro Lopez het feestje van de bezoekers. Hij maakte de 1-1, waarmee hij Liverpool naar de rand van de afgrond bracht. Alleen een wondertje kan de ploeg van coach Rafael Benitez nog naar de achtste finale van het miljoenenbal helpen.

Liverpool heeft nu vier punten, zes minder dan Lyon. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van de Fransen is, kan Liverpool Lyon niet meer inhalen. Alleen Fiorentina is in theorie nog te achterhalen voor de Reds, maar het verschil tussen beide teams liep woensdag op tot vijf punten. Fiorentina won thuis met 5-2 van het zwakke Debreceni en heeft nog maximaal twee punten nodig om te volgende ronde te halen. Fiorentina speelt nog thuis tegen het reeds geplaatste Olympique Lyon en uit tegen Liverpool. Fiorentina won eerder op eigen veld al met 2-0 van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen