Groep E: Liverpool geëlimineerd, Fiorentina door

24 november 2009, 22:37   Bijgewerkt: 28 november 2009, 12:13

Liverpool ligt uit de Champions League. The Reds zegevierden dinsdag weliswaar met 1-0 bij Debreceni, maar omdat concurrent Fiorentina thuis Olympique Lyon met dezelfde cijfers over de knie legde, kunnen de Engelsen niet meer bij de beste twee van groep E van de Champions League eindigen.

Ondanks de winstpartij was Liverpool afhankelijk van het resultaat in Florence tussen Fiorentina en Olympique Lyon. De Italianen mochten vanuit Engels oogpunt niet winnen, maar uitgerekend dat gebeurde. Na een klein half uur maakte Juan Vargas vanaf de strafschopstip de enige goal in Italië. Fiorentina had overigens kansen op meer doelpunten, maar Santana en Alberto Gilardino schoten op de paal.

Als gevolg van de uitslagen staat Fiorentina bovenaan in de poule. Het heeft twaalf punten, twee meer dan nummer twee Lyon. Zowel La Viola als l'OL gaan door naar de laatste zestien. Liverpool kan Lyon in punten nog wel achterhalen. Het onderling resultaat spreekt echter in Frans voordeel. Voor Liverpool rest niets meer dan een vervolg in de Europa League. Het puntloze Debreceni staat onderaan en is daarmee Europees uitgevoetbald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen