Ajax speelt met amateurs van WHC

Koen Freriks
23 december 2009, 20:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is met groots gemak door naar de kwartfinale van de KNVB-beker. De amateurs van WHC knokten dapper, maar konden de Amsterdammers geen serieuze tegenstand bieden. In het stadion van FC Zwolle won Ajax met extreme cijfers: 14-1. Het betekende de grootste bekerzege ooit in de geschiedenis van de Amsterdamse club.

In de vorige rondes had Ajax het moeilijk tegen 'kleine' ploegen. Tegen AGOVV en FC Dordrecht gingen de mannen van Martin Jol maar met moeite door. WHC, uitkomend in de zaterdaghoofdklasse, bezorgde Ajax echter totaal geen lastige avond. De club uit Wezep gaf de nummer drie uit de Eredivisie letterlijk alle ruimte om te oefenen op het afwerken.

Na rust veranderde zoals verwacht het spelbeeld niet. WHC was de speelbal van Ajax, dat die verhouding nog nadrukkelijker op het scorebord uitdrukte. Kennedy Bakircioglu scoorde nog tweemaal, waarna ook Demy de Zeeuw mocht juichen. Het enige lichtpuntje voor WHC was het doelpunt van Jolf Stel, die iets van de eer redde voor zijn club. Voor de rest moeten de spelers van WHC het slechts doen met de eer dat ze het op mochten nemen tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen