Gullit: "Verschrikkelijk, maar ook hopeloze zaak"

Ger
26 januari 2010, 11:18

Ruud Gullit treurt om het verdwijnen van HFC Haarlem, dat maandag een bankroet niet wist te ontlopen. De Amsterdammer is één van de meest befaamde voetballers die de club ooit heeft voortgebracht.

"Met het verdwijnen van die club verliest het voetbal toch een stukje prachtige historie", zegt Gullit in De Telegraaf. "Ik verlies als voetballer ook wat van mijn geschiedenis. In het betaalde voetbal is het voor mij allemaal begonnen bij Haarlem." Trainer Barry Hughes haalde Gullit als jeugdspeler van DWS naar Haarlem. "Ik heb daar een geweldige tijd meegemaakt, kennisgemaakt met het vak van profvoetballer en een transfer naar Feyenoord verdiend."

De oud-international zag het faillissement van de eerstedivisionist overigens wel aankomen. "Als er geen inkomsten zijn en geen publiek is, dan is een faillissement onvermijdelijk. Een fusie met Telstar had het bestaansrecht misschien kunnen verlengen, maar dat willen de clubmensen niet. Hoewel het een hopeloze zaak was, blijf ik het wel verschrikkelijk vinden."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen