Ivoorkust laat punten liggen tegen Burkina Faso

Ger
11 januari 2010, 18:58   Bijgewerkt: 11 januari 2010, 19:38

Ivoorkust heeft de eerste wedstrijd om het toernooi om de Afrika Cup niet met een overwinning afgesloten. De titelfavoriet bleef maandag op een teleurstellend gelijkspel steken tegen Burkina Faso: 0-0.

Met Ivoorkust en Burkina Faso kwamen de eerste twee ploegen in actie in de veelbesproken groep B van het Afrikaanse landenkampioenschap. Na de aanslag op het nationale team van Togo, besloot het land af te zien van deelname. Bij de gewelddaad op de spelersbus op de grens van Congo en Angola kwamen vrijdag twee leden van de Togolese delegatie om het leven.

Door de afzegging is het voor Ivoorkust en Ghana op papier vrij eenvoudig geworden om door te stoten naar de knockout-fase. Vooral de Oranje Olifanten hebben met Didier Drogba (Chelsea), Yaya Touré (Barcelona) en Emmanuel Eboué (Arsenal) de beschikking over gelouterde internationals.

De strijd tussen Ivoorkust en Burkina Faso liet zich zoals verwacht aanschouwen als een ongelijke. De ploeg van de Bosnische keuzeheer Valid Halilhodzic had verreweg het meeste balbezit, maar intelligente aanvallen bleken aanvankelijk spaarzaam. Ook uit dode spelmomenten behaalden de Ivorianen, met FC Twente-middenvelder Cheikh Tioté in de basiself, geen rendement.

De equipe mocht zich voor de pauze wel beklagen over een niet-toegekende penalty. Binnen de zestien meter werd een overtreding van Mamadou Tell op Eboué niet passend bestraft. In de tweede helft wist Ivoorkust evenmin een beslissing te forceren. Daar kon ook een invalbeurt van oud-Feyenoorder Salomon Kalou niets aan veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen