Eigen goals 'Pompey' loodsen ManU naar kop

6 februari 2010, 18:05   Bijgewerkt: 6 februari 2010, 18:34

5-0 verloren, drie eigen doelpunten. Dat was zaterdagmiddag het lot van Portsmouth in de uitwedstrijd bij Manchester United. Daardoor is Pompey, rode lantaarndrager in de Premier League, verder achterop de concurrentie geraakt. ManUnited steeg door de grote zege naar de eerste positie, ten koste van Chelsea.

Manchester United, met Edwin van der Sar in de basis, kwam moeizaam op gang. De ploeg kwam pas in de 40e minuut op 1-0, door een kopgoal van Wayne Rooney. Daarna ging het hard voor The Red Devils. Door eigen treffers van Anthony Vanden Borre, Richard Hughes en Marc Wilson liep de score op naar 5-0. Dimitar Berbatov zorgde tussendoor met een laag afstandsschot voor de 4-0.

Door de overwinning komt ManU op 56 punten, waarmee het Chelsea van de eerste plaats afstoot. De Londenaren komen zondag pas in actie. Ze spelen thuis de derby tegen nummer drie Arsenal, dat móet winnen om kans te houden op de landstitel.

Portsmouth staat na de nederlaag op Old Trafford steviger op de laatste positie. De concurrentie greep zaterdagmiddag namelijk wél punten. Nummer negentien Burnley won het degradatieduel van West Ham United met 2-1 en Bolton Wanderers deelde de punten met Fulham (0-0). Hull City, dat achttiende staat, schreef evenals Burnley drie punten bij. The Tigers zegevierden thuis verrassend met 2-1 over nummer zes Manchester City. George Boateng scoorde één keer voor de club uit Hull, waar Jan Vennegoor of Hesselink een assist gaf.

De situatie in de degradatiezone blijft bijzonder spannend. Sunderland, dat bij Wigan Athletic 1-1 speelde, deelt de dertiende plaats met Hull City. Beide ploegen hebben 24 punten, één meer dan nummer vijftien Burnley. Wigan en Bolton bezetten de zestiende en zeventiende plek. West Ham United, Wolverhampton Wanderers (beide 21 punten) en Portsmouth (15 punten) staan onder de rode streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen