ManCity stoot Liverpool van vierde plaats

9 februari 2010, 22:50   Bijgewerkt: 10 februari 2010, 00:50

Manchester City is terug op de vierde plaats in de Premier League. Dinsdag wonnen The Citizens thuis met 2-0 van Bolton Wanderers, waardoor ze op gelijke hoogte met Liverpool komen. Manchester City speelde echter één duel minder dan The Reds.

Carlos Tevez opende na ruim een half uur de score. De Argentijnse aanvaller benutte een penalty, die werd toegekend voor een overtreding van Paul Robinson op Adam Johnson. Ruim een kwartier voor tijd legde Emmanuel Adebayor de eindscore vast op 2-0, door op aangeven van winteraankoop Patrick Vieira te scoren. Bij Manchester City stond Nigel de Jong is de basis.

In de onderste regionen van de Premier League pakte Portsmouth op de valreep een punt tegen Sunderland. Door een benutte strafschop van Darren Bent stond Pompey lange tijd met 1-0 achter, maar vijf minuten in de blessuretijd maakte Aruna Dindane gelijk. Sunderland speelde toen overigens met negen man, na rode kaarten van Lee Cattermole en David Meyler. Bij thuisclub Portsmouth kreeg Ricardo Rocha al na vijf minuten direct rood. Boudewijn Zenden viel bij Sunderland vlak voor de rust in.

Door de overwinning verkleint rode lantaarndrager Portsmouth het gat naar de veilige zeventiende plaats, op dit moment in handen van Bolton Wanderers, tot zes punten.