Standard met anderhalf been bij laatste acht

11 maart 2010, 22:57   Bijgewerkt: 11 maart 2010, 23:34

Standard Luik dendert af op een plek in de kwartfinale van de Europa League. De Belgische kampioen baarde donderdag opzien door in Griekenland de vloer aan te wegen met Panathinaikos: 1-3. Ook voor Juventus (3-1 tegen Fulham) lonkt een plek bij de laatste acht, Valencia en Benfica kwamen op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen respectievelijk Werder Bremen en Olympique Marseille.

Het Europese avontuur van Standard Luik begint bizarre vormen aan te nemen. Na de miraculeuze ontsnapping tegen AZ, waarin doelman Sinan Bolat met een treffer diep in blessuretijd Europese uitschakeling voorkwam, leek de ploeg dood en begraven toen het in de tweede ronde van de Europa League op eigen veld 0-2 achter kwam tegen Red Bull Salzburg. De Belgen wonnen echter nog met 3-2 en hielden deze minimale marge in Oostenrijk vast. De beloning was een duel met Panathinaikos in de volgende ronde. Maar Panathinaikos, dat is toch ook geen kleintje.

Panathinaikos eindigde de wedstrijd met negen man. Na drie wissels raakte verdediger Darlas geblesseerd, waardoor de ploeg al één man kwijtraakte. Dat werden er twee toen de Mozambiquaan Simão in de slotfase een rode kaart kreeg.

Werder Bremen sleepte op bezoek bij Valencia een 1-1 gelijkspel uit het vuur, maar helemaal tevreden zullen de Duitsers niet zijn. De bezoekers kwamen namelijk 0-1 voor en zagen bovendien Valencia-speler Banega een rode kaart krijgen. Met tien tegen elf kwam de ploeg uit de sinaasappelstad nog langszij via Juan Mata. 

Ook Benfica- Olympique Marseille eindigde in 1-1, maar daarover zal vooral de thuisploeg niet gelukkig zijn. De Portugezen stonden immers lang met 1-0 voor. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Ben Arfa de gelijkmaker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen