Ajax voert druk op FC Twente maximaal op

Koen Freriks
14 april 2010, 20:49   Bijgewerkt: 14 april 2010, 21:50

Ajax heeft woensdag optimaal geprofiteerd van het verlies van FC Twente. De ploeg van Martin Jol speelde een slordige partij tegen Willem II, maar pakte toch kinderlijk eenvoudig drie punten. Door doelpunten van Luis Suarez en Marko Pantelic werd het in Tilburg 0-2 voor de Amsterdammers, wiens adem in de nek van koploper Twente steeds heter wordt. Het verschil bedraagt nog slechts één punt.

Zowel FC Twente als Ajax hebben nog twee wedstrijden te spelen. De huidige koploper uit Enschede moet nog thuis tegen Feyenoord en uit tegen NAC Breda, diens jagers uit Amsterdam nemen het thuis nog op tegen Heracles Almelo en uit tegen NEC.

Ajax mocht zich vervolgens aanrekenen dat het voor rust niet riant afstand van Willem II nam. De club uit de hoofdstad miste in de eerste helft maar liefst zeven mogelijkheden. Siem de Jong, Pantelic, Jan Vertonghen, opnieuw de Jong, Demy de Zeeuw, Eyong Enoh en Suarez verzuimden doelman Aerts opnieuw te passeren.

De supporters van de nummer zeventien van de eredivisie veerden even op toen Frank Demouge even na rust de bal in het strafschopgebied kreeg. Doelman Maarten Stekelenburg redde bekwaam en liet voor de zoveelste keer dit seizoen zien waarom hij komende zomer op het WK in Zuid-Afrika namens het Nederlands elftal onder de lat staat.

Zo verbeterde Ajax het uitzicht op de dertigste landstitel in het stadion waar het drie jaar geleden op de slotdag van de competitie de titelrace met PSV op een doelpuntje verloor. Willem II kan na de nederlaag de play-offs om promotie/degradatie nauwelijks meer ontgaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen