Barça wervelt opnieuw en benut kansen nu wel

3 april 2010, 21:50   Bijgewerkt: 5 april 2010, 12:35

FC Barcelona heeft Real Madrid weer op drie punten achterstand gezet. De ploeg uit Catalonië boekte zaterdagavond in eigen huis een afgetekende zege op Athletic de Bilbao (4-1). Titelrivaal Real gaat zondag op bezoek bij Racing Santander. Door de zege is Barça acht duels voor het einde al zeker van Champions League-deelname.

Midweeks, in de eerste Champions League-kwartfinalewedstrijd bij Arsenal, speelde FC Barcelona op z’n zachtst gezegd oogstrelend voetbal. Vooral in het eerste bedrijf wervelde de machine van de Spaanse kampioen, maar werden de kansen moeizaam verzilverd (2-2). Tegen Bilbao had Barça zijn zaakjes beter voor elkaar.

Ook tegen de Basken combineerde Barça er lustig op los en creëerde het de ene kans na de andere. In tegenstelling tot in Londen, was het nu wél trefzeker. Jeffren brak na bijna een half uur de ban door bij de tweede paal binnen te tikken, na een mooie voorzet van Eric Abidal. Nog voor rust forceerde de thuisploeg de beslissing. Carles Puyol onderschepte de bal, behield het overzicht en speelde Bojan Krkic aan. Het jonge talent faalde niet en maakte er 2-0 van. Llorente had tussendoor een dot van een kans op de gelijkmaker gemist. De spits schoot hoog over.

Na rust kwamen de bezoekers uit Baskenland redelijk uit de startblokken en kregen ze zelfs enkele kansjes op de aansluitingstreffer, maar daarmee wisten ze zich geen raad. Aan de andere kant kreeg Barça vlot weer controle over het duel en liep het door goals van Krkic en Messi uit naar 4-0. Susaeta maakte er tien minuten voor tijd nog 4-1 van, maar dat was slechts een hele kleine pleister op de wonden van Bilbao.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen