Domme actie Babel breekt Liverpool op

1 april 2010, 22:59   Bijgewerkt: 1 april 2010, 23:42

Een vroege rode kaart voor Ryan Babel is Liverpool duur komen te staan. Op bezoek bij Benfica werd de aanvaller al voor rust van het veld gestuurd, nadat hij tegenstander Luisao in het gezicht duwde. Op dat moment leidde Liverpool met 0-1, maar met elf tegen tien sleepte Benfica nog een 2-1 overwinning uit het vuur.

Allebei de kaarten waren zwaar en misschien wat overdreven, maar aan de andere kant: je moet als speler gewoon je tengels thuis houden. De scheidsrechter duwen of je hand in het gezicht van een tegenstander zetten is gewoon dom, je weet dat hiervoor een rode kaart gegeven kan worden. Hoe kinderachtig dat misschien ook is.

Wrang voor Liverpool was wel dat de man waar Babel ruzie mee had, Luisao, mocht blijven staan. De verdediger beging vlak daarvoor een zware overtreding op Babels teamgenoot Fernando Torres, waarvoor hij ook zomaar rood had kunnen krijgen. En tijdens zijn ruzie met Babel gedroeg de Braziliaan zich ook irritant. Scheidsrechter Jonas Eriksson gaf Luisao echter alleen geel voor zijn tackle op Torres.

De thuisploeg kreeg hierbij hulp van Eriksson, want de leidsman deelde twee strafschoppen uit. Eerst na een overtreding van Emiliano Insua op Aimar, even later voor een handsbal van Jamie Carragher. Beide keren ging topscorer Oscar Cardozo achter de bal staan en evenzovaak verdween de bal tegen de touwen. Eerst keihard, de tweede keer met een keurig boogje.

Liverpool deed zichzelf zo tekort in Lissabon, zeker omdat Fernando Torres bij een stand van 1-1 nog een enorme kans kreeg. Na een pass van Dirk Kuyt verscheen de Spanjaard alleen voor Benfica-doelman Julio Cesar, maar hij schoot naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen