Robben en co. slachten Hannover 96 af: 7-0

17 april 2010, 20:35   Bijgewerkt: 17 april 2010, 23:27

Arjen Robben verkeert in wereldvorm. De international van Oranje maakte zaterdag namens Bayern München maar liefst drie goals in het thuisduel met Hannover 96. De manschappen van Louis van Gaal versloegen de noorderlingen uiteindelijk met 7-0, waardoor ze Schalke 04 weer van de koppositie verdringen.

Eerder op de dag won Schalke met 3-1 van Borussia Mönchengladbach, zodat het zich voor even koploper mocht noemen. De titelstrijd in Duitsland blijft ongemeen spannend. Het verschil tussen Bayern en Schalke is twee punten.

Nog geen tien minuten later kwam Bayern op 2-0, een goal van Nederlandse makelij. Mark van Bommel stuurde Arjen Robben weg, die met een lob doelman Florian Fromlowitz kansloos liet. Vlak voor rust bepaalde Thomas Müller de ruststand op 3-0.

In de tweede helft ging Bayern verder waar het gebleven was. Opnieuw Olic, Robben en Müller verdubbelden in een kwartier na rust de score. In de slotfase maakte Robben zijn derde en Bayerns zevende van de avond.