Van Gaal boos op Franse bond: "Geen fairplay"

Ger
15 april 2010, 22:28

Olympique Lyon en Bayern München verkeren een week voor de eerste confrontatie in de halve finale van de Champions League al in staat van oorlog. De Franse ploeg heeft van de nationale bond toestemming gekregen om de competitiewedstrijd voorafgaand aan de tweede wedstrijd tegen Bayern te verplaatsen. Dit tot onvrede van Bayern-coach Louis van Gaal: "Dit is geen fairplay meer!"

Bayern en Lyon treffen elkaar woensdag in de Allianz Arena, zes dagen later staat de return in Frankrijk op het programma. Drie dagen voor die wedstrijd zou Lyon eigenlijk in actie moeten komen tegen AS Monaco, maar de Franse bond gaf toestemming dat duel te verplaatsen naar 12 mei. "We zijn de bond en Monaco erg dankbaar", zei Lyon-coach Claude Puel. "We kunnen ons hierdoor beter voorbereiden op de return tegen Bayern."

Van Gaal repte in een reactie van 'competitievervalsing' en riep zijn sportief directeur Christian Nerlinger op de Europese voetbalbond UEFA in te schakelen. "Lyon heeft nu een reuzenvoordeel", brieste de Nederlandse coach. "Zij kunnen zich zeven dagen voorbereiden, wij maar drie. De UEFA moet hier toezicht op houden en reglementen voor maken. Ze moeten de Franse bond verbieden die wedstrijd te verplaatsen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen