Oranje op zoek naar zeldzame knock-outzege

28 juni 2010, 13:20   Bijgewerkt: 28 juni 2010, 13:25

Zes jaar geleden won Oranje voor het laatst een wedstrijd in de knock-outfase van een groot toernooi. Op het EK van 2004 werd Zweden na strafschoppen verslagen. Voor de laatste zege in de eindfase van een WK moeten we zelfs terug naar 1998, tegen Argentinië (2-1). Hoog tijd om daar een zege aan toe te voegen.

Tegen Slowakije moet Nederland vanmiddag afrekenen met de negatieve reeks van de laatste jaren. Zowel in 2006 (Portugal) als 2008 (Rusland) kwam Oranje probleemloos de groep door, maar verloor het de eerste de beste knock-outwedstrijd. "Group heroes, knock-out zeros", noemt de Engelse BBC Nederland niet voor niets.

Slowakije. Op papier moet Oranje natuurlijk kunnen winnen. Het Oost-Europese land is een WK-debutant en heeft dit toernooi eigenlijk pas één goede wedstrijd gespeeld, tegen Italië (3-2). In de duels met Nieuw-Zeeland (1-1) en Paraguay (0-2 verlies) bakte de ploeg van bondscoach Vladimir Weiss er niet veel van. De prestaties op weg naar dit toernooi waren echter wél indrukwekkend. De ploeg eindigde als eerste in een groep met aartsrivaal Tsjechië, het Polen van Leo Beenhakker en Slovenië.

Het is aan Nederland om vandaag een eind te maken aan het WK-sprookje van de Slowaken. Na overwinningen in de groepsfase op Denemarken (2-0), Japan (1-0) en Kameroen (2-1) lonkt voor Oranje een kwartfinale tegen Brazilië en vervolgens een halve finale tegen Uruguay of Ghana. De weg naar de eindstrijd ligt open, vandaag moet de eerste horde genomen worden. Na Argentinië '98 is het hoog tijd om weer eens een knock-outwedstrijd op een wereldkampioenschap te winnen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Afellay, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen