Robben vervangt Van der Vaart tegen Slowakije

28 juni 2010, 14:28   Bijgewerkt: 28 juni 2010, 15:02

Arjen Robben begint tegen Slowakije in de basis bij Oranje. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvaller aangewezen als vervanger van Rafael van der Vaart, die last heeft van een kuitblessure. Robben begint aan de rechterkant, waardoor Dirk Kuyt naar de linkerflank verhuist. De rest van het team is hetzelfde als in de eerste twee groepswedstrijden tegen Denemarken (2-0) en Japan (1-0).

In de derde groepswedstrijd, tegen Kameroen, maakte Robben als invaller zijn debuut op dit WK. Hij speelde toen twintig minuten en stond met een schot op de paal aan de basis van het winnende doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. Hoewel Van Marwijk zondag nog liet weten dat Robben zich niet 'helemaal vrij' voelde in zijn acties, begint de aanvaller van Bayern München nu in de basisformatie. Vergeleken met het duel met Kameroen keert ook Gregory van der Wiel terug in de ploeg. De rechtsback werd tegen de Afrikanen gespaard en vervangen door Khalid Boulahrouz. 

Vijf van de elf basisspelers (Van der Wiel, Van Bronckhorst, De Jong, Kuyt en Van Persie) staan 'op scherp' en missen bij een boeking de eventuele kwartfinale. Hetzelfde geldt voor Rafael van der Vaart, maar hij blijft vermoedelijk aan de kant.

De wedstrijd tussen Nederland en Slowakije begint vanmiddag om 16.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale, waarin Brazilië of Chili de tegenstander is.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Kuyt, Sneijder, Robben; Van Persie

Slowakije: Mucha; Pekarik, Skrtel, Zabavnik, Durica; Weiss, Kucka, Hamsik, Vittek; Stoch, Jendrisek

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen