Suarez schiet Uruguay naar kwartfinales

26 juni 2010, 17:52   Bijgewerkt: 26 juni 2010, 18:46

Luis Suarez heeft ervoor gezorgd dat Uruguay zich als eerste land heeft geplaatst voor de kwartfinales van het WK. In de achtste finales van de mondiale titelstrijd was de Ajacied twee keer trefzeker tegen Zuid-Korea, wat genoeg was voor een 2-1 zege.

In zijn eerste twee wedstrijden op dit WK speelde Luis Suarez nog een anonieme rol, maar daar heeft hij de laatste week flink verandering in gebracht. Tegen Mexico was de Ajacied al verantwoordelijk voor de enige en winnende goal. In de ontmoeting met Zuid-Korea was hij opnieuw beslissend, deze keer zelfs met twee treffers.

In de achtste minuut gaf Diego Forlan een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet aan Suarez. Doelman Sung-Ryong Jung leek de bal voor het oprapen te hebben, maar hij greep volledig mis, waardoor het speeltuig doorrolde tot voorbij de tweede paal. Daar dook Suarez op, die genadeloos de 1-0 op het scorebord schoot. Kort daarvoor was Zuid-Korea dichtbij de 1-0, maar Muslera zag een vrije trap van Chu-Young Park op de paal belanden. Diezelfde Muslera maakte in de slotfase nog een cruciale redding op een inzet van Dong-Gook Lee, waardoor Uruguay op de been bleef.

In de kwartfinales kruist Uruguay de degens met de Verenigde Staten of Ghana. Een plek bij de laatste vier is dus absoluut mogelijk voor de Zuid-Amerikanen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen