Van Marwijk: "Slowakije moeilijk te bespelen"

27 juni 2010, 17:13   Bijgewerkt: 27 juni 2010, 17:46

Na drie zeges op rij in de groepsfase gaat het wereldkampioenschap voor Nederland maandag écht beginnen. In de eerste knock-out wedstrijd van het toernooi stuit Oranje op Slowakije, dat drie dagen geleden verantwoordelijk was voor de de verrassende uitschakeling van regerend wereldkampioen Italië.

Oranje begint de wedstrijd in Durban als grote favoriet, maar bondscoach Bert van Marwijk is op zijn hoede voor de Slowaken. “Slowakije is een stugge ploeg, fysiek heel sterk. Het is een elftal zonder echte uitblinkers dat heel moeilijk te bespelen is. Van onderschatting is geen enkele sprake. In deze fase van het toernooi mag je geen enkele tegenstander onderschatten, dat weten we als geen ander.”

Van Marwijk heeft wel eens vaker gezien dat zijn team, tijdens de wedstrijd, een dipje kende. “Dat is wel eens eerder gebeurd in wedstrijden waarin we op voorsprong stonden en dachten dat we de boel simpel konden uitspelen. Tegen Slowakije kunnen we ons zoiets absoluut niet permitteren, dat heb ik mijn spelers ook verteld. De selectie begrijpt dat, dus ik verwacht een heel gemotiveerde ploeg aan de aftrap.”

Het enige vraagteken boven de ploeg is voorlopig Rafael van der Vaart. Hij moest de training zondag voortijdig staken wegens kuitklachten. Mocht hij niet kunnen spelen, dan zal Ibrahim Afellay, Arjen Robben of Eljero Elia hem vervangen.

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Heitinga, Van der Wiel; Van Bommel, De Jong; Afellay, Sneijder, Kuyt; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen