Robben: "Hand Van Gaal in succes Duitsland"

4 juli 2010, 17:20

In zijn eeuwige bescheidenheid maakte Louis van Gaal eerder dit WK al op subtiele wijze duidelijk dat Duitsland mede dankzij hem zo'n goed toernooi speelt. "Het goede seizoen van Bayern München heeft Duitsland rugwind gegeven", zei hij.

Deze opmerking van Van Gaal werd een beetje lacherig ontvangen, maar Arjen Robben snapt wat zijn trainer bedoelt. Sterker nog, hij vindt ook dat Van Gaal de Duitsers op het goede spoor gezet heeft. "Van Gaal heeft absoluut een hand gehad in het succes van de Duitsers. Neem bijvoorbeeld Thomas Müller. Mede dankzij Van Gaal heeft hij dit jaar zo'n geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Van Gaal maakt spelers beter en Duitsland plukt daar de vruchten van", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Zelf merkt Robben ook dat hij onder Van Gaal een betere voetballer geworden is. "Absoluut. Ik heb een geweldig seizoen achter de rug, met veel goals en assists. Landskampioen worden, de beker winnen, de finale van de Champions League halen en nu in de halve finale van het wereldkampioenschap staan...dat is niet niks."

Door zijn goede seizoen bij Bayern München in Duitsland heeft Robben (26) ook wat sympathie gekregen voor onze oosterburen. "De afgelopen jaren hoopte ik altijd dat Duitsland er tijdens grote toernooien zo snel mogelijk uit lag. Nu gun ik ze het allerbeste. Van mij mogen ze alles winnen dit WK. Behalve van ons, natuurlijk."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen