Tien dolle minuten helpen Ajax ronde verder

4 augustus 2010, 22:30   Bijgewerkt: 4 augustus 2010, 23:05

Ze zijn er nog niet, maar Ajax heeft een eerste stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In Griekenland had de ploeg het lang moeilijk met PAOK Saloniki, maar drie goals in de eerste tien minuten van de tweede helft hielpen de ploeg in veilige haven. Het werd, na een knotsgek duel, uiteindelijk 3-3. Ajax moet nu nog één ronde overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

In deze volgende ronde zal Ajax, zoals nu ook het geval was, bij de loting een beschermde status hebben. Het ontloopt hierdoor teams als Sevilla, Werder Bremen, FC Zenit en Tottenham, maar kan wel loten tegen Dinamo Kiev, Auxerre, Sampdoria, Sporting Braga en Young Boys Bern, dat Fenerbahçe uit het toernooi kegelde.

Maar wie Suarez in zijn ploeg heeft, hoeft nooit te wanhopen. De Uruguayaan toverde vlak na rust een gelijkmaker uit zijn hoge hoed. Hij nam een diepe bal van Gregory van der Wiel aan en had zijn voet eerder tegen de bal dan twee Griekse tegenstanders. Het schot van Suarez liet de Griekse doelman Dario Kresic kansloos.

Dat het toch nog spannend werd, had de ploeg aan zichzelf te wijten. Nadat Salpingidis de 2-3 binnentikte, maakte Vurnon Anita in eigen strafschopgebied een onnodige overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip, maar gelukkig voor Ajax stopte Maarten Stekelenburg de inzet van Ivic. Even later was diezelfde Stekelenburg wederom de reddende engel, toen Salpingidis alleen voor het doel verscheen. Pas in blessuretijd werd het door diezelfde Ivic 3-3, maar ook dat was genoeg voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen