Bezoekje aan Kuip beste medicijn voor Ajax

20 september 2010, 00:00   Bijgewerkt: 19 september 2010, 23:36

De afstraffing bij Real Madrid was pijnlijk, maar dat is na zondag allemaal vergeten. Met een overwinning bij aartsrivaal Feyenoord, de eerste sinds 2006, nam Ajax in de Kuip revanche voor de mislukte avond in Bernabeú. “Heel belangrijk, want we wilden niet in een negatieve spiraal terecht komen”, zegt Toby Alderweireld.

Leuk was het niet geweest in de Champions League-wedstrijd tegen Real, afgelopen woensdag. “Voor niemand”, vindt Alderweireld. Dat de Spanjaarden zouden winnen lag in de lijn der verwachtingen, maar de manier waarop was wel erg pijnlijk voor Ajax. “Dat kwam vooral omdat wij heel slecht speelden. Real was goed, wij heel slecht”, blikt de verdediger terug op de 2-0 nederlaag in Madrid. “Tegen Feyenoord hebben we op een juiste manier antwoord gegeven. We lieten de bal veel beter rondgaan.”

Na de goal van De Jong scoorde ook Mounir el Hamdaoui nog namens Ajax, Bahia deed iets terug namens Feyenoord. De punten gingen dus mee naar Amsterdam. Voor het eerst sinds 2006, want de vorige drie seizoenen eindigde Feyenoord-Ajax in een gelijkspel. Volgens Alderweireld is deze overwinning vooral mentaal belangrijk.

Bijkomend pluspunt van de zege is dat Ajax weer aan kop staat in de Eredivisie. Nog voordat hij wist dat PSV en FC Twente punten zouden verspelen bij respectievelijk Roda JC en Heracles Almelo, toonde Alderweireld zich daar opgetogen over. “We willen dit seizoen niet weer in de achtervolging, zoals de afgelopen jaren. Er is in die zin wel iets veranderd in de groep. We hebben een duidelijk doel voor ogen, willen overal winnen. Mocht dat een keer niet mogelijk zijn, moeten we genoegen nemen met een punt. Met die instelling gaan we volgende week ook naar Enschede.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen