Celtic herovert koppositie, De Graaf speelt gelijk

11 september 2010, 18:22

Celtic heeft de koppositie in de Schotse Premier League overgenomen van Glasgow Rangers. The Bhoys zetten zaterdag ook hun vierde duel van het seizoen om in een zege. Op Celtic Park werd Hearts met 3-0 aan de zegekar gebonden.

James Forrest, Shaun Maloney voor de rust en Pat McCourt in de slotminuut van de tweede helft waren verantwoordelijk voor de doelpunten van Celtic, dat nog altijd de maximum score van twaalf punten heeft. Hetzelfde geldt voor aartsrivaal Glasgow Rangers, dat eerder op de middag met 2-1 won bij Hamilton, maar op basis van het doelsaldo mag het nog tegendoelpuntloze Celtic zich koploper noemen: +9 om +6.

De Nederlander Edwin de Graaf blijft met Hibernian teleurstellend presteren. Tegen Inverness stonden The Hibs in eigen huis lang met 1-0 voor, maar acht minuten voor tijd zette Adam Rooney de gelijkmaker op het scorebord. De Graaf was toen al naar de kant gehaald. Hibernian blijft door de remise op de negende positie staan.