Terug in de tijd: FC Twente-Ajax, maart 2008

24 september 2010, 12:15

Duels tussen Ajax, PSV en Feyenoord worden traditiegetrouw gezien als de 'toppers' van de Eredivisie, maar de wedstrijd FC Twente-Ajax van zaterdag mag ook in dat rijtje gezet worden. Beide teams hebben de laatste jaren mooie duels uitgevochten. Dat begon in het seizoen 2007/ 2008, toen Ajax in Enschede de titel verspeelde. Met hoofdrollen voor Sander Boschker, Luis Suarez, Eljero Elia en Jack van Hulten.

Een concurrent voor Ajax was FC Twente in het seizoen 2007/2008 aanvankelijk nog zeker niet. Trainer Fred Rutten van de Tukkers had een heel aardige selectie tot zijn beschikking, maar de ploeg stond lang redelijk anoniem op plek zeven in de Eredivisie. Niets wees er op dat FC Twente op dat moment al aan het bouwen was een een kampioensteam, Twente leek zelfs de play-offs te gaan missen.

Dat leek te gaan lukken, want door een eigen doelpunt van Douglas kwam Ajax na een uur op voorsprong. De goal van de onervaren Braziliaan was curieus: na een lange pass van John Heitinga kopte hij de bal vanaf de rand van zestienmetergebied over de perplexe Boschker. FC Twente gaf echter niet op en tien minuten na de 0-1 was het gelijk. Luke Wilkshire, tegenwoordig actief in Rusland, schoot na voorbereidend werk van Eljero Elia en Blaise N'Kufo keurig de gelijkmaker binnen.

Van Hulten 2008

Van Hulten 2008

Die woede werd alleen maar groter toen FC Twente in blessuretijd de 2-1 maakte. Vanuit een moeilijke hoek lobte Eljero Elia de bal over Ajax-keeper Dennis Gentenaar en via de onderkant van de lat landde het speeltuig net achter de lijn. Voor Ajax was dit een dreun van formaat. De achterstand naar PSV liep op tot zeven punten, met nog slechts vier duels te gaan. “Dit gat naar PSV is te groot. Ik zie het niet gebeuren dat PSV dit nog weggeeft. We hebben hier in Enschede gewoon de titel verspeeld”, treurde John Heitinga na afloop.

Maar het werd nog erger voor Ajax, want als nummer twee moest het inderdaad de play-offs in. Na zeges op respectievelijk NAC Breda en SC Heerenveen stonden FC Twente en Ajax daarin opnieuw tegen elkaar en wederom ging de winst naar de Tukkers. In Enschede won Twente opnieuw met 2-1, in de ArenA bleef het 0-0.

FC Twente-Ajax, 23 maart 2008 (Enschede)

63' 0-1 Douglas (eigen doel)

71' 1-1 Wilkshire

91' 2-1 Elia

FC Twente: Boschker; Wielaert, Douglas, Braafheid, Heubach; Wilkshire, Hersi, El Ahmadi (88' Brama); Elia, N'Kufo, Denneboom

Ajax: Gentenaar; Vertonghen (79' Perez), Vermaelen, Heitinga, Silva; Emanuelson, De Jong (68' Ogararu), Davids (46' Leonardo), Lindgren; Huntelaar, Suarez

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente-Ajax van 23 maart 2008

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen