Twente en Ajax delen punten in spektakelstuk

25 september 2010, 22:34   Bijgewerkt: 25 september 2010, 23:04

In een wedstrijd die prima als reclamefilm voor de Eredivisie zou kunnen dienen hebben FC Twente en Ajax de punten gedeeld. Het meeslepende gevecht in de Grolsch Veste tussen de kampioen en de bekerwinnaar eindigde in 2-2, een resultaat dat over negentig minuten gezien terecht was. De boeiende partij, waarin lat en paal regelmatig geraakt werden, verdiende namelijk geen verliezer.

Een kleine twee maanden geleden stonden FC Twente en Ajax ook al tegenover elkaar, in het duel om de Johan Cruijff Schaal. In de ArenA was het toen FC Twente dat de lakens uitdeelde en met 0-1 won. Erg boeiend was die wedstrijd niet, maar dat was zaterdag anders. Twente en Ajax maakten er een show van, waarin beide teams één helft domineerden. Voor rust was dat Ajax, na rust FC Twente.

Alleen Mounir el Hamdaoui scoorde voor de bezoekers uit Amsterdam, nadat Twente-keeper Nikolai Mihaylov een kopstoot van Siem de Jong niet goed genoeg verwerkte. Verder raakte de ploeg drie keer de paal of de lat; twee keer via Suarez en eenmaal via Emanuelson. Met name de eerste poging van Suarez, een lobje over Mihaylov, was schitterend. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal voor de voeten van El Hamdaoui, maar door toedoen van Douglas wist hij het lege doel niet te vinden. FC Twente ontsnapte dus en mocht over de ruststand (1-1) niet mopperen.

De doelman bewees hiermee weer zijn waarde voor Ajax, maar moest enkele minuten later alsnog capituleren. Na een snelle combinatie met Luuk de Jong tikte Theo Janssen van dichtbij de 2-1 binnen. De Grolsch Veste ontplofte en Ajax leek het even niet meer te weten, maar een zondagsschot van Eyong Enoh zette de boel weer op zijn kop. De Kameroener nam een afgeslagen corner in één keer op zijn slof en zorgde zo op prachtige wijze voor de 2-2.

Hierna waren Twente en Ajax allebei nog een paar keer dicht bij een goal. De grootste kans was voor Ajacied Siem de Jong, maar hij tikte in blessuretijd net naast.