Verbeek: "Arbiters maken te weinig uren"

10 september 2010, 07:30

Na vier speeldagen staat AZ op een teleurstellende veertiende plek in de Eredivisie, met slechts drie punten. Trainer Gert Jan Verbeek weet wel waaraan dat onder meer ligt. “Twee keer is een doelpunt van ons ten onrechte afgekeurd. Anders hadden we nu zeven punten gehad”, briest de coach van de Alkmaarders op de clubwebsite.

Verbeek is niet te spreken over de manier hoe arbiters met hun vak omgaan. “Ze maken gewoon te weinig effectieve trainingsuren”, vervolgt hij. “Ik maak als trainer meer scheidsrechtersuren dan scheidsrechters. Elke dag leid ik het partijspel op de training. Scheidsrechter zijn is situaties herkennen. Daarom zijn oudere arbiters vaak beter dan jongere. Als je als scheidsrechter ambitie hebt, moet je bij de plaatselijke amateurclub aan de trainer vragen of je het partijspel op de training mag leiden. Laat die overbodige conditietraining met die hekjes en paaltjes maar achterwege.”

Niet alleen de leidsmannen kregen donderdag, op de persconferentie voor het duel met Roda JC Kerkrade (zaterdag), een uitbrander. Ook degene die verantwoordelijk is voor de instructievideo over de spelregels en de omgangsnormen kreeg er van langs. Deze week kwam een delegatie van het scheidsrechterskorps langs bij AZ.

“Toen lieten ze een instructiefilm zien met negatieve beelden van Dick Advocaat, Robert Maaskant en Gertjan Verbeek. Dat vind ik niet kunnen”, aldus Verbeek. “Zo manipuleer je mensen. Ik begrijp nu waarom Tom van Sichem mij zo behandelde tegen PSV. Die had de film waarschijnlijk gezien en wilde mij op mijn nummer zetten. Ik heb mijn directeur een brief laten schrijven om ons beklag te doen. Ik ben vorig seizoen niet één keer naar de tribune gestuurd en heb geen enkele boete gehad. Zo zet je mensen in een verkeerd daglicht.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen