Auxerre breekt de ban met doelpuntrijke zege

2 oktober 2010, 20:58   Bijgewerkt: 2 oktober 2010, 21:22

AJ Auxerre heeft in de achtste speelronde van de Ligue 1 eindelijk zijn eerste zege van het seizoen in de wacht gesleept. AJA deed dat meteen op overtuigende wijze. Hekkensluiter Arles werd op een 4-0 thuisnederlaag getrakteerd.

Auxerre, in de Champions League de eerstkomende tegenstander van Ajax, had voor aanvang van dit speelweekend pas vijf punten verzameld. Daarmee stond het op een teleurstellende zeventiende positie. Met deze driepunter klimt het naar de veertiende plek. Alain Traore, Benoit Pedretti, Roy Contout en Valter Birsa waren met ieder één goal verantwoordelijk voor de ruime overwinning.

Ook Olympique Lyon schreef weer eens drie punten bij. De zevenvoudig kampioen van Frankrijk stond op een desastreuze achttiende plaats, maar na een zege bij AS Nancy (2-3) is dat iets verbeterd. l’OL staat nu zeventiende en heeft evenals Auxerre acht uit acht. Lyon gaf op bezoek bij Nancy een 2-0 voorsprong weg, maar Jimmy Briand bezorgde de topclub een kwartier voor tijd toch nog de volle buit.

Girondins Bordeaux, een andere gevestigde naam die slecht aan deze jaargang is begonnen, pakte ook drie punten. Op eigen terrein klopte de ploeg Lorient met 1-0, waardoor het nu tiende staat in de Franse competitie, met elf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen