Dames ADO profiteren van nederlaag Twente

28 oktober 2010, 22:09   Bijgewerkt: 28 oktober 2010, 22:18

Koploper FC Twente heeft in de Eredivisie Vrouwen een nederlaag geleden. Op bezoek bij Willem II gingen de dames uit Enschede donderdag met 2-1 onderuit, waardoor ze de eerste plek moeten afstaan aan ADO Den Haag. De Residentieclub haalde fors uit bij FC Zwolle: 0-5.

Ellen Jansen zette Twente na acht minuten spelen in Tilburg nog wel op voorsprong, maar Marlou Jacobs en Renee Slegers zorgden er vervolgens voor dat de punten in Noord-Brabant bleven (2-1).

ADO Den Haag had een makkelijke avond in Zwolle. Lisanne Grimberg (2x, foto), Sheila van den Bulk, Jill Wilmot en Marelle Worm bezorgden de Hagenezen een 5-0 zege op hekkensluiter FC Zwolle. Daardoor hebben ze na zeven wedstrijden dertien punten, evenveel als Twente. Het doelsaldo van ADO is echter veel beter. Twente moet ook landskampioen AZ, dat 0-0 speelde tegen VVV Venlo, boven zich dulden.

FC Utrecht en SC Heerenveen speelden in de Domstad tegen elkaar met 2-2 gelijk. Daarmee komen ze op respectievelijk twaalf en elf punten. Kristen Koopmans zette Utrecht voor rust op een 2-0 voorsprong, maar na de pauze kwamen de Friezinnen sterk terug. Door toedoen van Nangila van Eck en Si Shut Hau werd het 2-2.