NEC en Vitesse scoren niet in armoedige derby

Koen Freriks
31 oktober 2010, 14:30   Bijgewerkt: 31 oktober 2010, 15:02

Tot het laatste moment was het zondag spannend in De Goffert, maar een winnaar kreeg de eerste Gelderse derby van het seizoen niet. NEC en Vitesse speelden in een povere wedstrijd met 0-0 gelijk.

De vijandigheid was ook terug te zien op het veld. Beide teams toonden veel inzet, zaten kort op de tegenstander, maar waren tegelijkertijd in balbezit slordig. Passes kwamen niet aan, of te vaak werd de lange bal gehanteerd. Hoogstaand werd de Gelderse derby daardoor nooit, maar door het open karakter van de wedstrijd, bleef het tot het einde spannend.

De tweede helft vertoonde eenzelfde wedstrijdbeeld. Beide ploegen zochten naar goals, maar tot een uitgespeelde aanval kwamen ze niet. Björn Vleminckx probeerde het in de 51e minuut van afstand, maar Room kon een treffer voorkomen. Met het inbrengen van aanvaller Erton Fejzullahu voor middenvelder Bas Sibum probeerde NEC-trainer Wiljan Vloet twintig minuten voor tijd nog wat te forceren in de povere derby. Veel verder dan afstandsschoten kwam NEC niet.