Van Marwijk: “Situatie kent louter verliezers”

6 oktober 2010, 16:01   Bijgewerkt: 6 oktober 2010, 20:53

Direct toen Bert van Marwijk op televisie de overtreding van Nigel de Jong op Hatem Ben Arfa zag, wist hij dat hij de middenvelder zou passeren voor de komende interlands tegen Moldavië en Zweden. “Mijn eerste reactie was, dat deze overtreding te ver ging”, legde hij woensdag uit. “Maar het einde van de interlandcarrière van Nigel hoeft dit niet te zijn, ik ga binnen afzienbare tijd met hem praten.”

Vol spanning werd uitgekeken naar de persconferentie van Bert van Marwijk, woensdag in Noordwijk. Nadat de KNVB maandagochtend in een kort persbericht liet weten dat Nigel de Jong uit de selectie van Oranje verwijderd was, bleef het stil. Pas woensdag gaf Van Marwijk tekst en uitleg bij zijn opmerkelijke beslissing.

“Zondagmiddag kreeg ik een sms’je van een vriend, dat De Jong een zware overtreding gemaakt had. Direct toen ik de beelden zag, schoot door mijn hoofd dat dit te ver ging, zeker gezien eerdere incidenten. Mijn beslissing om Nigel niet te selecteren voor deze interlands, stond toen eigenlijk al vast. Ik heb mijn assistenten Frank de Boer en Phillip Cocu nog gebeld, daarna heb ik geprobeerd in contact te komen met Nigel. Dat lukte pas maandagochtend”, aldus de bondscoach.

Volgens Van Marwijk reageerde De Jong teleurgesteld op de mededeling dat hij niet op hoefde te komen draven voor de komende interlands. “Ik heb hem verteld dat hij zulke overtredingen helemaal niet nodig heeft. Hij zit hier zelf ontzettend mee, dat weet ik zeker. Binnen afzienbare tijd ga ik met hem rond de tafel zitten. Het einde van zijn interlandcarrière hoeft dit echt niet te zijn.”

De coach benadrukt dat hij zelf ook in zijn maag zit met de situatie. “Deze zaak kent louter verliezers. In de eerste plaats die jongen, Ben Arfa. Ik hoop oprecht dat hij snel weer kan voetballen. De tweede verliezer is Nigel en de derde zijn wij, want wij missen een heel goede speler in twee belangrijke interlands. Zelf ben ik ook echt niet trots op mijn beslissing om hem niet op te roepen, maar in deze situatie zag ik simpelweg geen andere mogelijkheid.”

“Ik hoop dat we deze zaak nu kunnen afsluiten en ons helemaal op de komende interlands gaan richten”, besloot de trainer. “Hoe de spelersgroep reageerde op het besluit om Nigel buiten de groep te laten? Ach, zoals ik al verwacht had. Natuurlijk nemen spelers het op voor hun teamgenoot. Maar ik heb ook het idee dat in de selectie begrip is voor mijn beslissing. We moeten nu op naar Moldavië. Dat zal lastig genoeg worden. Maar die wedstrijd moeten we gewoon winnen, vind ik.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen