Coach Wigan: "Stam hoort bij Oranje-selectie"

15 november 2010, 08:33   Bijgewerkt: 15 november 2010, 08:38

Ronnie Stam is sinds zijn vertrek naar Wigan Athletic uit beeld geraakt bij Oranje. Nadat hij zich vrijwillig afmeldde voor de oefenwedstrijd tegen Oekraïne, werd de rechtsback niet één keer meer opgenomen in een selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Opmerkelijk, vindt Wigan Athletic-trainer Roberto Martinez.

Martinez, die dagelijks met Stam werkt, acht de rechtspoot goed genoeg voor de nationale ploeg. "Ik ken de kwaliteiten van Gregory van der Wiel en die is op dit moment basisspeler, maar op de rechterkant hoort Ronnie in elk geval bij de selectie te zitten", tekent De Telegraaf op uit de mond van de oefenmeester.

Stam miste dit seizoen een paar wedstrijden door een blessure, maar is normaal gesproken een vaste waarde bij Wigan. Martinez is vol lof over de verdediger, die ook op het middenveld kan spelen. "Ik heb hem vaak bekeken bij FC Twente in het kampioensjaar voordat ik hem kocht. Ronnie is een speler, die echt uit de Hollandse school komt. Technisch en tactisch hoort hij bij de betere spelers hier. Hij durft te voetballen en heeft als rechtermiddenvelder de meeste voorzetten van de hele selectie op zijn naam staan. De mensen betalen graag geld om hem te zien spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen