Drenthe is verdrietig: "Hercules betaalt niet"

29 december 2010, 08:33   Bijgewerkt: 29 december 2010, 08:40

Royston Drenthe ontbreekt inderdaad sinds maandag vanwege een financieel conflict met de clubleiding op het trainingsveld van Hercules Alicante. De oud-Feyenoorder heeft nog veel geld van de Spaanse club tegoed, beweert hij in De Telegraaf. Tot hij dat geld ontvangen heeft, meldt hij zich niet op de training.

"Zou jij voor je baas blijven werken als je al een half jaar geen salaris krijgt? De hypotheek moet gewoon worden afgelost. En alle andere rekeningen dien je eveneens te betalen. Ik dus ook", legt Drenthe, die gehuurd is van Real Madrid, uit. 

Volgens hem was de clubleiding van Hercules al geruime tijd op de hoogte van het financiële geschil. "Mijn zaakwaarnemer Sigi Lens is tot drie keer toe naar Alicante gevlogen. Telkens werd hem plechtig beloofd, dat het probleem zou worden opgelost. Toen dat steeds niet gebeurde, is besloten dat ik me de 27e niet zou melden. De verbazing van de club dat ik er niet ben, kan alleen gespeeld zijn. Tenzij de trainer niet is ingelicht. Ik heb geprobeerd hem te bellen. Maar hij neemt niet op."

{image[273008][right-half][]}Drenthe hoopt dat hij alsnog snel zijn geld krijgt. "Als het probleem wordt opgelost, stap ik in het eerste het beste vliegtuig naar Alicante. En dan zal ik de trainer, mijn medespelers en de fans excuses maken. Zij hebben er eigenlijk niks mee te maken. Het is een conflict tussen het bestuur en Royston." Op de opmerking dat hij tijdens de kerst ongetwijfeld niet omgekomen is van de honger, antwoordt hij nuchter. "Nee. Maar maakt dat uit? Dit kan gewoon niet. Of andere spelers ook op hun salaris wachten? Ik praat alleen voor mezelf en ben verdrietig. Nu loop ik hier op de Coolsingel in plaats van op het trainingsveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen