Dzsudzsak: "Te veel informatie in mijn hoofd"

9 december 2010, 23:55   Bijgewerkt: 10 december 2010, 01:39

Balazs Dzsudzsak mag zich sinds deze week Hongaars Voetballer van het Jaar noemen. De aanvaller van PSV is van mening dat hij deze eretitel vooral mag voeren door toedoen van zijn trainer Fred Rutten.

"De trainer heeft me een nieuwe opdracht gegeven. Ik moet me meer met de rest van het spel bemoeien en niet alleen buitenom mijn tegenstanders proberen te passeren. Ik ga nu ook vaak binnendoor om het verrassingseffect te vergroten", meldt de Hongaar in Spits omtrent zijn nieuwe manier van spelen.

Voor de vermoeide Dzsudzsak vormt de winterstop een welkome onderbreking van de voetbaljaargang. "Het is een zwaar seizoen. Lichamelijk zit ik nog wel goed in mijn vel, maar mentaal is het allemaal wat veel. Er zit te veel informatie in mijn hoofd: winnen, verliezen, reizen, de media, de supporters."

De linksbuiten betoont zich dit seizoen, naast het feit dat hij al veel assists achter zijn naam heeft staan, ook een koelbloedig afmaker. De Hongaar vond tot nog toe reeds negen keer het net. "Ja, dat is best veel. Ach, soms heb ik geluk en soms schiet ik gewoon goed. Ik geef altijd honderd procent, of ik nu op Europees niveau tegen Sampdoria speel of in de Eredivisie tegen Heracles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen