FC Groningen legt Uruguayaanse belofte vast

Koen Freriks
19 januari 2011, 18:21   Bijgewerkt: 19 januari 2011, 18:30

FC Groningen heeft Matias Jones aangetrokken. De 19-jarige aanvaller uit Uruguay is door de noorderlingen voor vijf jaar vastgelegd. Hij zal in principe aankomende zomer naar Groningen verkassen, maar het talent wordt bij mutaties in de selectie nog deze maand overgeheveld van Danubio.

Jones moet nog wel medisch gekeurd worden. “Wij verwachten de benodigde handtekeningen vandaag of morgen, maar het nieuws ligt al min of meer op straat, vandaar deze bevestiging", aldus manager technische zaken Henk Veldmate op de website van FC Groningen.

De linksbenige aanvaller stond al geruime tijd in de belangstelling van FC Groningen. “Eén van onze scouts, Grads Fühler, heeft hem als eerste aan het werk gezien. In december ben ik zelf in Uruguay geweest. Ik heb Jones daar in actie gezien tijdens trainingen en in een wedstrijd. Bovendien heb ik een gesprek van ongeveer anderhalf uur met hem kunnen voeren.”

Jones wordt door Veldmate omschreven als een snelle linksbuiten met veel dreiging in zijn spel. FC Groningen had eerder met Luis Suarez en Bruno Silva (tegenwoordig Ajax) al veel succes met Uruguayanen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen