Twente brengt Groningen eerste thuisverlies toe

Ger
23 januari 2011, 16:23   Bijgewerkt: 23 januari 2011, 17:44

FC Twente heeft in de top van de Eredivisie een aanval afgeslagen van FC Groningen. De Enschedese club won zondagmiddag in stadion Euroborg met 1-2. Voor de thuisploeg, die bij een zege op gelijke hoogte was gekomen met de Tukkers, betekende het de eerste nederlaag van het seizoen in eigen huis.

Met het verlies van concurrent Ajax in het achterhoofd voetbalden FC Groningen en FC Twente aanvankelijk vooral om niet te verliezen. Na een bescheiden openingsoffensief van de thuisploeg had de equipe van trainer Michel Preud'homme het beste van het spel. De Tukkers wisten het overwicht evenwel niet om te zetten in serieuze kansen. FC Groningen werd alleen dreigend via hoekschoppen, waarbij vooral de hoofden van Andreas Granqvist en Fredrik Stenman werden gezocht.

In de rommelige tweede helft waren doelrijpe kansen opnieuw schaars. De spaarzame gevaarlijke momenten vonden evenwel opnieuw plaats voor het doel van FC Groningen. Invaller Theo Janssen hielp de bezoekers acht minuten voor tijd over het dode punt. Uit een op maat gesneden voorzet van de middenvelder volleerde Janko de 1-2 binnen. De Oostenrijker verzuimde daarna nog vanaf de penaltystip zijn derde treffer te maken. Arbiter Jan Wegereef had voor een strafschop gefloten na een overtreding van Jonas Ivens op Luuk de Jong. 

Dankzij de overwinning blijft FC Twente één punt achter lijstaanvoerder PSV. De Nederlandse titelhouder loopt bovendien drie punten uit op nummer drie Ajax. FC Groningen bezet ondanks het verlies nog altijd de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen