Oranje probleemloos op weg naar echte werk

9 februari 2011, 22:20   Bijgewerkt: 9 februari 2011, 22:44

Geen personele schade en een eenvoudige overwinning: beter had het oefenduel tegen Oostenrijk voor Nederland niet kunnen verlopen. In Eindhoven begon Oranje op uitstekende wijze aan het interlandjaar 2011, dat uiteindelijk moet leiden tot een ticket voor het EK van volgend jaar. Oostenrijk werd met 3-1 verslagen.

En tegen wie kunnen we beter oefenen in aanloop naar een tweeluik tegen Hongarije dan tegen een buurland van de Hongaren, moet de KNVB gedacht hebben. En dus werd het Oostenrijk, een relatief kleintje in de mondiale voetbalwereld. Want hoewel Oostenrijk in onderlinge wedstrijden tegen Oranje een prima balans heeft (zes keer gewonnen, zeven keer verloren, vijf keer gelijk), stelt het land in Europa en de rest van de wereld weinig voor. Dat het zich nog nooit op eigen kracht heeft weten te plaatsen voor een Europees kampioenschap, zegt eigenlijk voldoende.

Oranje deed daarom wat het moest doen, winnen, en hoefde daar niet eens goed voor te spelen. Veel spelers waren niet scherp, maar één briljant moment van Wesley Sneijder leverde Oranje vlak voor de pauze een voorsprong op. Na een snelle combinatie met Theo Janssen, één van de absolute uitblinkers bij Oranje, werkte de spelmaker van Inter de bal met een knappe voetbeweging in het doel.

Huntelaar had nog een goaltje kunnen maken, maar hij gaf de bal aan Dirk Kuyt toen arbiter Brych naar de stip wees na een handsbal van Florian Klein. De aanvaller van Liverpool schoot raak, maar moest opnieuw aanleggen omdat er te vroeg ingelopen was. Ook in tweede instantie schoot Kuyt, in dezelfde hoek als bij zijn eerste poging, raak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen