Preud'homme: "We spelen altijd om te scoren"

Ger
23 februari 2011, 16:34   Bijgewerkt: 23 februari 2011, 16:54

FC Twente verdedigt donderdag tegen Rubin Kazan een in Moskou opgebouwde voorsprong van 2-0. Dat betekent niet dat FC Twente in de Europa League-return veel anders gaat voetballen dan normaal.

{image[275420][left-half][]}"We spelen altijd om te scoren. Dat was in Rusland ook de opzet en dat is het nu weer. Het is onze natuur van voetballen", aldus trainer Michel Preud'homme. "We staan er goed voor, maar we zijn niet vergeten dat we tegen een zeer goed elftal aantreden. De volgende ronde halen zou een groot succes zijn." Tussen beide duels met de Russen door verspeelde de club thuis tegen NEC in de Eredivisie echter twee punten. Preud'homme: "Dat mag geen reden zijn om het Europees nu maar rustig aan te doen."

Nu in de diverse competities de beslissende fase aanbreekt, strijdt FC Twente nog mee op drie fronten; de competitie, de Europa League en de nationale beker. Voor Preud'homme is het geen optie prioriteiten te stellen. "Dan zou ik me ongeloofwaardig maken. In de eerste helft van dit seizoen heb ik van de spelers gevraagd heel hard te werken om in de Champions League tenminste derde te worden. Dat is gelukt. Moet ik dan nu vragen het in de Europa League maar rustig aan te doen, omdat het ten koste van de competitie kan gaan? Dat kan toch niet!"

De Belg kent de risico's. "Er zijn clubs die tot het eind meedoen voor alle prijzen en toch met lege handen komen te staan. Er bestaat een kleine kans dat ons dat overkomt. Ook al zou dat gebeuren dan hebben wij wel met heel veel vreugde heel lang meegedaan. Ik denk ook dat ons dat respect oplevert." Preud'homme gelooft ook niet in de verhalen dat FC Twente vorig seizoen wel prioriteiten stelde. "Inderdaad is Bryan Ruiz gewisseld in de Europese wedstrijd tegen Werder Bremen waarin de club werd uitgeschakeld. Maar volgens mij was FC Twente op dat moment al kansloos."

{image[273310][right-half][Preudhomme]}Dwight Tiendalli ontbrak woensdag wegens ziekte bij de laatste training en mist het tweede duel met de Russen. De verdediger kon door een knieblessure ook de laatste competitieduels niet in actie komen. Mogelijk hervat hij in aanloop naar het competitietreffen met AZ van komende zondag de groepstraining. "Het ziet er vrij goed uit. We zijn positief gestemd", zegt Preud'homme.

Voor het overige heeft de oefenmeester geen problemen in zijn selectie. Spits Marc Janko is hersteld van een blessure aan de heup en viel afgelopen zondag tegen NEC alweer in. Emir Bajrami werd gehinderd door problemen met de rug, maar ook de Zweed kan meedoen. "Fysiek ziet alles er goed uit" volgens Preud'Homme.

Welke elf spelers hij opstelt, wilde hij niet zeggen. In elk geval zullen het niet dezelfden die afgelopen zondag gelijkspeelden tegen NEC. In dat duel begonnen bijvoorbeeld Marc Janko en Denny Landzaat op de bank. Preud'homme: "De kans is groot dat we het nu iets anders doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen