Stuttgart pakt kostbare punten in degradatieduel

5 februari 2011, 20:27

In de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga heeft VfB Stuttgart bijzonder goede zaken gedaan door drie punten te pakken bij concurrent Borussia Mönchengladbach. De zuiderlingen zegevierden zaterdag met 3-2 bij de westerlingen.

Na de eerste helft zag het er nog goed uit voor Mönchengladbach. Door goals van Dante en Igor de Camargo stond het met 2-0 voor, maar in de tweede helft ging het mis met de ploeg van de geblesseerde Roel Brouwers. Via Pavel Pogrebnyak en Martin Harnik kwam Stuttgart langszij. De wedstrijd leek ook in een gelijkspel te gaan eindigen, maar drie minuten voor tijd kreeg Dante rood. De strafschop die uit de actie van Dante voortkwam, werd bovendien benut door Timo Gebhart (2-3).

Ondanks de overwinning moet Stuttgart in de resterende dertien wedstrijden nog wel hard werken om zich te handhaven. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt namelijk nog drie punten. Voor Mönchengladbach is de toekomst er weer iets somberder gaan uitzien. Die ploeg moet in het restant een gat van zes punten overbruggen om zich te verzekeren van nog een jaar Bundesligavoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen