Porto haalt uit, Braga houdt stand in Kiev

7 april 2011, 23:11   Bijgewerkt: 8 april 2011, 00:10

De kans is aanzienlijk dat Portugal met drie clubs vertegenwoordigd zal zijn in de halve finale van de Europa League. Naast Benfica, dat met 4-1 van PSV won, deden ook landskampioen FC Porto en Sporting Braga donderdag goede zaken.

Porto, dat zich afgelopen weekend verzekerde van de titel in Portugal, haalde op eigen veld uit tegen Spartak Moskou. De Russen, in de vorige ronde nog duidelijk te sterk voor Ajax, gingen met 5-1 over de knie. Aanvaller Falcao was met drie doelpunten, waarvan twee in de laatste tien minuten van de wedstrijd, de grote man bij Porto.

Sporting Braga baarde opzien door in Oekraïne een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen bij Dinamo Kiev. De thuisploeg kwam al na zes minuten op voorsprong via Yarmolenko, maar een eigen doelpunt van Gusev bracht de Portugezen niet veel later langszij. Om een winnende treffer te forceren kwam Andrei Shevcheko na rust als invaller in de ploeg bij Kiev, maar zijn komst leverde weinig op. Integendeel: de spits werd door arbiter Björn Kuipers met twee gele kaarten van het veld gestuurd.