Twente treft Roemeens groentje in CL-voorronde

15 juli 2011, 12:19   Bijgewerkt: 15 juli 2011, 23:40

FC Twente moet voor de Champions League naar Oost-Europa. De Tukkers werden vrijdag bij de loting voor de derde voorronde van het miljoenenbal aan FC Vaslui gekoppeld. Die club werd vorig seizoen derde in de Roemeense competitie.

Twente treft daarmee een groentje op het Europese podium. FC Vaslui speelde pas drie seizoenen internationaal. De beste prestatie leverde de ploeg in het debuutjaar 2008/2009. Toen bereikte het via de tweede voorronde het eindportaal van de UEFA Cup, waarin Slavia Praag op basis van meer gemaakte uitdoelpunten te sterk was. Vervolgens strandde Vaslui altijd in één van de voorrondes van het hoofdtoernooi van de Europa League. Het haalde nooit CL-voetbal.

Vaslui is wel één van de provincieclubs die snel terrein wint in Roemenië. Het werd pas in 2002 opgericht, maar drie jaar later speelde het al in de eredivisie. Na eerst een paar jaar een bescheiden rol te hebben gespeeld, werd het afgelopen seizoen derde in de competitie. Alleen kampioen Otelul Galati en FC Timisoara, ook al van die opkomende provincieclubs, wisten meer punten te pakken. Eigenlijk had Vaslui dus in de Europa League moeten spelen. FC Timisoara werd de tweede plaats, en het CL-ticket, echter ontnomen wegens financiële problemen.

De selectie van Vaslui kent weinig bekende gezichten, al gaat er bij de naam van Lucian Sanmartean misschien bij een aantal mensen een belletje rinkelen. De flankspeler speelde in het seizoen 2007/2008 namelijk voor FC Utrecht. Omdat hij aan de lopende band met blessures kampte, besloten beide partijen in augustus 2008 het contract te verscheuren. Sinds vorig seizoen speelt hij voor Vaslui.

De wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League staan gepland op 26 en 27 juli. De returns volgen een week later, op 2 en 3 augustus. Twente begint thuis, al zal het deze wedstrijd niet in de eigen Grolsch Veste afwerken. Omdat een tribunedak vorige week naar beneden kwam, is voetballen in dat stadion onmogelijk. De Tukkers wijken vermoedelijk uit naar Arnhem of het Duitse Gelsenkirchen.

Derde voorronde voor niet-landskampioenen

Standard Luik (Bel)- FC Zürich (Zwi)

FC Twente- FC Vaslui (Roe)

Benfica (Por)- Trabzonspor (Tur)

Dynamo Kiev (Oek)- Rubin Kazan (Rus)

Odense BK (Den)- Panathinaikos (Gri)

Eerste ontmoetingen 26/27 juli, returns 2/3 augustus. Winnaars naar vierde, tevens laatste, voorronde. Daarin stromen Bayern München, Arsenal, Olympique Lyon, Villarreal en Udinese in.

Er werd vrijdag ook geloot voor de kampioenenpoule in de derde voorronde van de Champions League. Indien Robert Maaskant met Wisla Krakow de 1-0 voorsprong op Skonto Riga volgende week niet uit handen geeft, wacht hem een ontmoeting met vermoedelijk Litex Lovech. De Bulgaren verdedigen komende week in de return een 2-1 voorsprong op FK Mogren uit Montenegro.

Derde voorronde voor landskampioenen

FK Mogren (Mon)/Litex Lovech (Bul)- Skonto Riga (Let)/Wisla Krakow (Pol)

Maccabi Haifa (Isr)/ Borac Banja Luka (Bos)- NK Maribor (Slv)/F91 Dudelange (Lux)

HJK Helsinki (Fin)/Bangor City (Wal)- Dinamo Zagreb (Kro)/Neftci (Aze)

KS Skënderbeu (Alb)/APOEL Nicosia (Cyp)- Slovan Bratislava (Slw)/Kostanay (Kaz)

FC Kopenhagen (Den)- Shamrock Rovers (Ier)/Flora Tallinn (Est)

Racing Genk (Bel)- Partizan Belgrado (Ser)/FK Skendija (Mac)

Rosenborg BK (Noo)/Breidablik (IJs)- FC Pyunik (Arm)/Viktoria Plzen (Tsj)

FC Zestafoni (Geo)/Dacia Chisina (Mol)- Sturm Graz (Oos)/Videoton FC (Hon)

Valletta FC (Mal)/FK Ekranas (Lit)- Linfield FC (N-Ie)/BATE Borisov (WRu)

Glasgow Rangers (Sch)- Malmö FF (Zwe)/HB Tórshavn (Fae)

Eerste ontmoetingen 26/27 juli, returns 2/3 augustus. Winnaars naar vierde, tevens laatste, voorronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen