Huistra: "Geluk afdwingen en pech afwenden"

26 augustus 2011, 15:16

FC Groningen speelde in de eerste drie wedstrijden van dit seizoen een goede eerste helft en een slechte tweede. Trainer Pieter Huistra bromde na afloop van het duel met NAC Breda (2-2) dat zijn spelers kerels moeten worden. Inmiddels is de tacticus wat rustiger.

“Tegen Roda JC was de goal van Malki wonderlijk en het tweede doelpunt van NAC Breda was pure pech voor ons en geluk voor hen”, aldus Huistra op de website van FC Groningen. “Over een heel seizoen heb je te maken met pech en geluk. Het is nu aan ons dat we meer geluk gaan afdwingen en de pech proberen weg te houden.”

Om te beginnen zondag thuis tegen AZ. “Je merkt aan de anticipatie van de spelers dat ze zin hebben om deze wedstrijd te gaan spelen”, vindt Huistra. “AZ is een gedisciplineerde ploeg met veel automatismen en goede spelers. Het is de grootste uitdaging tot nu toe in de beginfase van deze competitie. Ze hebben veel gescoord tegen NEC en Aalesunds, maar ik schat onze ploeg toch hoger in dan die tegenstanders.”

Suk Hyun-Jun, Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen en Tom Hiariej kampten deze week allemaal met fysiek malheur, maar kunnen waarschijnlijk spelen tegen AZ. Alleen Koen van de Laak, herstellende van een zware knieblessure, staat niet tot de beschikking van Huistra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen