Roda-tiental kruipt door het oog van de naald

6 augustus 2011, 20:38   Bijgewerkt: 6 augustus 2011, 21:22

Roda JC Kerkrade heeft zaterdag op karakter gewonnen van FC Groningen. De Limburgse ploeg kwam op eigen veld met tien man in de slotfase terug uit een verloren positie. De nieuwkomers Mark-Jan Fledderus en Sanharib Malki bezorgden hun ploeg een sensationele zege: 2-1.

Bij Roda JC moest Jagos Vukovic zijn debuut uitstellen. De van PSV gehuurde verdediger bleek niet speelgerechtigd. De werkvergunning van de 26-jarige Serviër was nog niet in orde. Een andere nieuwkomer, Leon Broekhof (ex-De Graafschap), was zijn vervanger.

Het duel tussen de nummer zes (Roda JC) en vijf van het vorige seizoen was levendig vanaf de eerste minuut. Beide ploegen gingen vanaf het begin in hoog tempo op jacht naar een treffer, waardoor een open wedstrijd ontstond. Wiljan Pluim (Roda JC) en Tim Matavz (FC Groningen) misten in de openingsfase de eerste kansen.

Met tien man haalde het aangeslagen Roda JC moeizaam de rust. FC Groningen was de veel betere ploeg, maar verzuimde het overwicht in de stand verder uit te drukken. Een fraai schot van Tom Hiariej belandde op de paal. Met een knappe reflex hield doelman Przemyslaw Tyton een kopbal van Pedersen uit zijn doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen