Ajax komt niet tot winst in 'cruciaal' duel

14 september 2011, 22:30   Bijgewerkt: 14 september 2011, 23:39

De Champions League is eigenlijk een rekensommetje, vinden veel trainers. Om de poulefase te overleven moet je je thuiswedstrijden winnen en uit ergens een keer een puntje pakken. Zo simpel kan het zijn. Thuis moet het gebeuren, uit is alles meegenomen. Die theorie gaat voor Ajax niet meer op. Het kwam woensdag op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen directe concurrent Olympique Lyon.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Olympique Lyon nam Ajax-trainer Frank de Boer het woord ‘cruciaal’ al in de mond. Dat klonk misschien wat overdreven omdat het pas de eerste wedstrijd was, maar hij had wel gelijk. Want als Ajax de tweede ronde wil halen moet het, als we er vanuit gaan dat Real Madrid de groep wint, afrekenen met Lyon. En dan moet je thuis je slag slaan. Win je niet, loop je direct achter de feiten aan. Zeker met uitduels tegen Real Madrid en Dinamo Zagreb voor de boeg.

Lyon kwam na rust amper meer van de eigen helft af, al kreeg het wel een kans via Michel Bastos. Kenneth Vermeer hield de oud-Feyenoorder echter knap van scoren af. Naarmate de wedstrijd vorderde leek Lyon meer en meer te beseffen dat een gelijkspel een prima resultaat zou zijn en probeerde het met man en macht het puntje over de streep te trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen