Alderweireld: "Doel blijft de tweede plaats"

15 september 2011, 01:30   Bijgewerkt: 15 september 2011, 01:57

Toby Alderweireld wist zijn gemoedstoestand mooi onder woorden te brengen na afloop van de wedstrijd tegen Olympique Lyon. De 0-0 was niet waar hij op gehoopt had, maar gezien het speelbeeld was het wel een terechte uitslag. "Teleurgesteld ben ik dus niet. Maar het is wel jammer dat we niet gewonnen hebben", zegt hij.

"We moeten uiteindelijk tevreden zijn met dit punt", concludeert de verdediger in gesprek met FCUpdate.nl. "Met iets meer geluk hadden we kunnen winnen, maar met minder geluk ook kunnen verliezen. We hebben allebei onze kansjes gehad."

Alderweireld beseft zich dat Ajax eigenlijk moest winnen om niet achter de feiten aan te lopen. "Maar we moeten niet vergeten dat Lyon een heel sterk team heeft. Ieder foutje kan fataal zijn. Door deze 0-0 doen we in ieder geval nog volop mee in de strijd om de tweede plaats. Onze volgende wedstrijd is uit tegen Real. Normaal gezien is het lastig om daar een resultaat te behalen, maar misschien kunnen we stunten. En daarna spelen we twee keer tegen Dinamo Zagreb. Uit die twee duels moeten we minimaal vier, maar eigenlijk zes punten halen. Daar zijn we toe in staat."

Als Ajax over twee weken niet kan stunten in Madrid, begint het mogelijk als hekkensluiter aan de dubbele confrontatie met Dinamo Zagreb. De druk op die wedstrijden zal daardoor enorm zijn. "Dat klopt, maar druk is er altijd", blijft Alderweireld nuchter. "Aan onze ambities is niets veranderd na dit gelijkspel tegen Lyon. Het doel is nog steeds om tweede te worden, dat moet mogelijk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen