De Boer: "Als we iets willen, moeten we winnen"

13 september 2011, 14:26   Bijgewerkt: 13 september 2011, 14:41

Ajax begint de groepsfase van de Champions League met een cruciale wedstrijd. De Amsterdammers spelen woensdag thuis tegen Olympique Lyon, op papier de belangrijkste concurrent in de strijd om de tweede plaats in de groep. Trainer Frank de Boer van Ajax beseft dat zijn elftal meteen drie punten moet pakken.

"Als we iets willen, moeten we winnen van Lyon", weet de oefenmeester. "Dat helpt ons enorm om te overwinteren in dit toernooi. Dan staan we er goed voor."

Ajax vormt deze Champions League een groep met Olympique Lyon, Real Madrid en Dinamo Zagreb. De Boer gaat er vanuit dat Real als groepswinnaar verder zal bekeren. "Zij hebben zo veel kwaliteit", vindt de coach. "Normaal gesproken strijden wij met Olympique Lyon en Dinamo Zagreb om de tweede plaats. We hebben heel veel respect voor Olympique Lyon. We spelen tegen een heel goede ploeg. We denken echter ook kans te hebben. We gaan van onze eigen kracht uit. Het heeft geen zin om ons aan te passen. We moeten spelen zoals we dat gewend zijn."

De Boer beschikt over een vrijwel complete selectie. De wedstrijdselectie bestaat uit dezelfde achttien spelers als afgelopen weekend. Aanwinst Dmitiy Bulykin zit bij de groep, maar zal op de bank beginnen. Kolbeinn Sigthórsson is de spits.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Boilesen; De Jong, Janssen en Eriksen; Sulejmani, Sigthorsson en Boerrigter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen