De Boer sprak met Guardiola over gevaren Real

Koen Freriks
26 september 2011, 22:11   Bijgewerkt: 26 september 2011, 22:57

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voorafgaand aan de ontmoeting met Real Madrid advies ingewonnen bij een oude vriend. De voormalig topverdediger heeft met FC Barcelona-trainer Josep Guardiola gepraat over hoe de Madrileense formatie van Jose Mourinho het beste te bestrijden is.

"We hebben gesproken over waar de gevaren voor ons team liggen", aldus De Boer op de website van Ajax. Zijn strijdplan getuigt van veel moed. "We moeten met lef spelen. Deze jongens spelen bij Ajax omdat ze kunnen voetballen. Dat moeten ze laten zien en welk podium is dan mooier dan het Bernabéu?”, vroeg de trainer zich hardop af.

De Boer wil niet te veel denken aan de afstraffing van vorig seizoen in Madrid, want dat is volgens hem vragen om problemen. Ajax verloor toen met 2-0, maar was met minder fortuin tegen een nederlaag met dubbele cijfers aangelopen.

"Als we net zo bang zijn als vorig jaar dan wordt het weer zo'n uitslag en dan zal ik erg teleurgesteld zijn. Real Madrid is moeilijk te verslaan, zij hebben ook meer kwaliteit dan wij; maar als we als team spelen dan kunnen we het ze misschien wel moeilijk maken. We moeten ons eigen spel spelen, met de borst vooruit het veld opkomen en met de borst vooruit eraf stappen. We zien wel wat de uitslag dan is. Als we niet winnen, maar wel met lef hebben gespeeld dan ben ik evengoed tevreden", is De Boer realistisch.

Ajax speelde zijn eerste wedstrijd in de Champions League gelijk. Thuis tegen Olympique Lyon werd er niet gescoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen