De Jong: "Vol vertrouwen naar Eindhoven"

15 september 2011, 01:55

Ajax ging voor de winst, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. Zeker ook omdat de beste kansen voor de bezoekers waren. Ook in de slotfase was Lyon twee keer dicht bij een goal.

En dat terwijl Ajax met afstand het meeste balbezit had. De thuisploeg controleerde de wedstrijd, maar de uitbraken van Lyon waren levensgevaarlijk. "Ze zakten met z'n allen in en gokten op de counter", zegt Siem de Jong tegen FCUpdate.nl. "Door foutjes van ons loonde dat nog bijna ook. Gelukkig pakt Kenneth in de slotfase die ene bal van Bastos, anders was het een heel vervelende avond voor ons geworden."

Het was lastig voetballen tegen Lyon, geeft De Jong aan. "Op een gegeven moment merkte je dat Lyon genoegen nam met een punt, ze maakten de ruimtes klein. We wilden graag winnen, maar het zat er niet in. Maar goed, 0-0 is natuurlijk ook niet heel slecht. Je kan er mee verder. Misschien moeten we nu hopen dat Lyon en Zagreb over twee weken, als wij naar Real gaan, gelijk spelen. Dan moeten we daarna maar zien wat er gebeurt in onze wedstrijden tegen Lyon en Zagreb die nog komen."

"We konden de hele wedstrijd redelijk goed aan de bal komen en zijn geen moment overlopen. Wat wel beter kan, is het positie kiezen. Het is niet zo dat we zoekende zijn, maar op sommige momenten kunnen we slimmer lopen", zegt de middenvelder. Hoe sterk het middenveld van Ajax, en de hele ploeg, echt is, zal de komende weken blijken. De wedstrijd tegen Lyon was namelijk het begin van een loodzware reeks, met duels tegen onder meer PSV, FC Twente, FC Groningen, AZ, Feyenoord, Real Madrid en Dinamo Zagreb. "Mooi toch", vindt De Jong. "Daar doe je het voor. Dit zijn mooie weken voor een voetballer."

De eerstvolgende tegenstander van Ajax is PSV, zondag in Eindhoven. Voor het eerst sinds lange tijd is Ajax dan in de positie om een directe titelconcurrent op achterstand te zetten. De afgelopen seizoenen liepen de Amsterdammers altijd zelf snel achter de feiten aan. "Dit is wel eens lekker, ja", lacht De Jong. "We gaan in ieder geval vol vertrouwen naar Eindhoven. Hopelijk kunnen we een gaatje slaan met PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen