Ferguson: "De Gea is nog altijd mijn nummer één"

15 september 2011, 14:21   Bijgewerkt: 15 september 2011, 14:26

Anders Lindegaard verdedigde woensdagavond het doel bij Manchester United in het Champions League-duel tegen Benfica (1-1). David De Gea werd als gevolg daarvan naar de bank verwezen. Toch hoeft de beoogde opvolger van Edwin van der Sar, die in de zomer overkwam van Atletico Madrid, daar volgens United-trainer Sir Alex Ferguson niks achter te zoeken.

"De Premier League is heel zwaar voor een jonge vent. Zaterdag tegen Bolton Wanderers speelde hij fantastisch, dit was dus een goed moment om David rust te gunnen", liet Ferguson weten aan The Guardian.

De Gea maakte in zijn eerste duels bij de Engelse grootmacht een weifelende indruk en kreeg daarvoor veel kritiek te verwerken. Toch beschouwt Ferguson de jonge doelman nog altijd als zijn onbetwiste nummer één. "Hij zal zondag ook spelen tegen Chelsea. Ik snap deze vragen niet. Jullie journalisten zoeken dingen die er niet zijn."

Wel kondigde de Schotse manager aan te zullen gaan rouleren in het doel. "Als je twee goede keepers hebt, moet je die ook allebei inzetten. Het is goed mogelijk dat Lindegaard dinsdag in de Carling Cup tegen Leeds United speelt."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen