Robben luistert rentree bij Bayern op met treffer

24 september 2011, 20:21   Bijgewerkt: 26 september 2011, 18:06

Arjen Robben heeft zijn rentree bij Bayern München opgeluisterd met een treffer. De Nederlander, die terugkeerde na wekenlang blessureleed aan het schaambeen, bepaalde zaterdag in de topper tegen Bayer Leverkusen de eindstand op 3-0.

Bayern kende een droomstart in de eigen Allianz Arena. Na een actie van Franck Ribéry op de linkerflank opende Thomas Müller in de vijfde minuut de score. Een kwartier later vuurde Daniel Van Buyten een vrije trap binnen. Het bleef lang 2-0, maar in de slotfase liet Robben, twaalf minuten voor tijd ingevallen, zich meteen gelden bij zijn comeback en tekende hij de 3-0 aan.

Bayern herovert door deze overwinning de koppositie in de Bundesliga. Na zeven wedstrijden heeft de ploeg achttien punten. Borussia Mönchengladbach staat op twee punten tweede. Leverkusen zakte naar een tegenvallende tiende plaats.