Van Bommel: "Barça is enorm gegroeid"

13 september 2011, 08:38   Bijgewerkt: 13 september 2011, 12:13

Mark van Bommel keert voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona terug op bekend terrein. De middenvelder van AC Milan speelde in het verleden één seizoen, 2005/ 2006, voor de Catalaanse club. Hij won toen prompt de Champions League en vindt het leuk om nu met Milan terug te keren in Camp Nou.

"Ik ben blij om terug te zijn. Het is een eer om tegen dit grote elftal te mogen spelen", zegt Van Bommel in De Telegraaf. Hij is vol lof over de Catalaanse ploeg. "Het huidige team van FC Barcelona is deels te vergelijken met het team van Frank Rijkaard, toen ik er speelde. Maar het huidige team is enorm gegroeid. Toen ik bij FC Barcelona speelde was Messi nog een jonkie. In vergelijking met die tijd hebben spelers als Messi, Iniesta en Xavi een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De kracht van FC Barcelona ligt niet alleen in de individuele spelers, maar in het sterke elftal dat zij samen vormen. Er is een geweldige teamgeest", weet de middenvelder.

FC Barcelona en AC Milan wonnen samen elf keer de Champions League of Europa Cup I. De Italianen waren zeven keer de beste van Europa, Barça vier keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen