Bony schiet Vitesse naar winst in Doetinchem

Koen Freriks
30 oktober 2011, 14:20   Bijgewerkt: 30 oktober 2011, 14:55

Wilfried Bony is de man van de week bij Vitesse. Nadat hij midweeks de club al in de beker had gehouden, was hij zondag matchwinner tegen De Graafschap. Zijn doelpunt in de 70ste minuut leverde Vitesse drie punten op in Doetinchem: 0-1.

Op de sfeervolle Vijverberg begon De Graafschap voorzichtig aan de Gelderse derby. Geen onnodige kansen weggeven stond centraal. Vitesse kon daardoor bouwen aan een veldoverwicht. Vanuit het overvolle middenveld was het echter vrijwel onmogelijk de scherp bewaakte spits Wilfried Bony te vinden.

Ook De Graafschap was aanvallend machteloos. De eenzame spits Rydell Poepon kwam niet los van zijn bewakers. Invaller-doelman Eloy Room, bij Vitesse vervanger van Piet Velthuizen die tijdens de warming up afhaakte, kreeg dan ook nauwelijks iets te doen.

Veel leverde dat De Graafschap niet op, want de defensie van Vitesse gaf geen kansen weg. Alleen Ted van de Pavert had een mogelijkheid. Hij schoot voorlangs. Vitesse kreeg door de aanvalsgolven van De Graafschap alle ruimte voor vlijmscherpe counters. De zelfzuchtige Giorgi Chanturia verzuimde daarbij de marge te verdubbelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen